Keikkainsinöörin ammatti ei sovi kaikille. Mutta sopiville tarjoaa se hienon vaihtoehdon ansaita elantonsa. Jotkut tekevät keikkaa oppiakseen aina uutta ja pitääkseen itsensä liikkeessä, toiset voidakseen tehdä halutessaan muutakin kuin töitä. Jokaisella on oma tarinansa ja elämänvaiheensa. Meidän tehtäväksemme jää etsiä toisilleen sopivat ja pätevät insinöörit ja yritykset.

Nykyaikaiset organisaatiot on optimoitu selviämään peruskuormasta. Jos syystä tai toisesta tarvitaan lisää suunnitteluvoimaa, hankitaan lisää tekijöitä, yleensä väliaikaista keikkaväkeä. Heidän hankintansa onnistuminen on aivan yhtä tärkeää kuin vakinaisen väen. Toisaalta heidän osaamisestaan pitää olla väliaikaisuuden ja epävarmuuden takia valmis myös maksamaan vähän enemmän. Eikä tämä lisä saa meidän mielestämme jäädä vain välitysfirman tilille. Siksi maksamme insinööreillemme totuttua isomman osan asiakkaidemme maksamasta hinnasta. Taustalla on se yksinkertainen ajatus, että vaikka saisimme vähemmän per tunti tai päivä, niin pitkässä juoksussa näitä tunteja ja päiviä kertyy meille näin toimiessamme enemmän. Meidän liiketoimintamme ydin on työhönsä tyytyväisissä insinööreissä ja insinööreihinsä tyytyväisissä työnantajissa ja asiakkaissa. Meillä teet töitä tilanteesta riippuen toimistoltamme, kotoasi, asiakkaan tiloista käsin. Teet itsenäisesti suunnittelua, olet osana tiimiä tai saatat jopa johtaa omaa suunnittelutiimiäsi tytäryhtiössämme Intiassa.

Keikkainsinööriys on myös yksi tapa päästä kiinni työelämään. Jos ansioluettelosta puuttuu se ensimmäinen varsinainen työsuhde, on tilanne kisassa kokeneempia vastaan aina hankalampi. Keikkainsinööri saa kokemusta ja näkemystä, joka tekee hänestä kiinnostavamman. Toisaalta voi käydä myös niin, että keikkainsinööriys onkin se itselle sopivampi ratkaisu myös pidemmällä tähtäimellä. Työuran ja elämäntilanteen eri vaiheissa voi keikkatyöläisyys olla juuri se sopiva ratkaisu.

Keikka­insinöörin elämää

Työntekijöiden kokemuksia